Hundvänliga platser

Hundbadplatser i Stockholm

Ett av de bästa sätten att svalka sin hund i denna värme är ju att åka och bada. De allra flesta hundar uppskattar det när det är så här pass varmt. Jag ha tidigare skrivit ett inlägg om hundsim till er som aldrig badat med er hund tidigare.

Hundbadplatser i Stockholm med omnejd

Generellt så gäller hundförbud på allmänna badplatser. Det innebär att man får ta med sin hund på badstränder som inte är allmänna eller utmärkta med hundförbud. Det finns också avsedda hundbadplatser där hundar får springa, bada och leka utan koppeltvång.

City: På Långholmens havsbad, öster om västerbron tillåts hundar bada. Det finns även en hundrastgård i närheten och ett hundvänligt café för de kaffesugna.

Ekerö: I blå lagunen samlas vuxna, barn och hundar i liv och rörelse! Här ska vara väldigt fint för bad i sjön. Ett stort plus är att det finns skuggiga platser – Tack Sofia för tipset!

Gålö: Halva stranden på Gålö havsbad vid campingen är dedikerad för hundar och sina ägare. Här breder en stor sandstrand ut sig och det ska vara ganska långgrunt. Passa på att ta med picnic och grilla på någon av grillplatserna (dock inte i dessa tider av grillförbud!)

Haninge: Dalens hundbad ligger vid sjön Drevviken. Lättillgängligt med buss och här finns även gratis parkering.

Huddinge: Här ligger Gömmarens naturreservat med en hundbadplats på södra sidan och en på norra sidan. Hundarna ska vara kopplade i naturreservatet men får springa lösa på badplatserna.

Järfälla: Ängsjö hundbad är ett mycket uppskattat hundbad vid Ängsjö friluftsgård. Parkering finns vid gården och grillmöjligheter finns vid badplatsen.

Ljusterö: Lagnö naturreservat breder ut sig över klipporna längst ut på ön. Här ska vara väldigt fint för både hundar och ägare att bada, dessutom finns picknick bord så ta med matsäcken – Tack Sofia för tipset!

Märsta: Vid Mälaren ligger Steninge hundbad. Det är ett väldigt uppskattat hundbad pga de stora ytorna, lång strand och t.o.m. en brygga. Parkering finns vid Steninge Allé och det är bra skyltat ner till hundbadet.

Skärholmen: Här ligger Sätra hundstrand som är väldigt populär med sina öppna strand- och gräsytor. Det är skyltat till hundbadet från slutet av Alsätravägen.

Tullinge: Ett par hundra meter från den allmänna hundbadplatsen vid sjön Getaren ligger hundbadplatsen Lida Friluftsgård. Passa på att ta en tur i de fina skogarna omkring innan ni tar ett dopp med hunden.

Täby: Mittemellan Danderydsbadet och Rösjöbadet ligget Rösjö hundbadplats. Parkerar gör man enklast i slutet av Rösjövägen

Täby: Hundbadet vid Rönningesjön i ligger vid hästängen. Badet är inhägnat och här finns även ett picnicbord för fikat.

Åkersberga: Här ligger Svinninge hund & hästbad. Precis som namnet avslöjar så är både hästar och hundar välkomna hit för ett dopp.

Åkersberga: Väster om Näsuddens naturreservat kan man slå sig ner på klipporna och hoppa i havet med hunden – Tack Sofia för tipset!

Fler tips om hur ni hjäper era hundar i värmen hittar ni här!

Ut & Njut

hundbadplatser i stockholm

 

Då jag själv är skåning så har jag inte varit på alla dessa platser. Har ni tips om fler eller tycker att någon av ovan inte bör vara med på listan av diverse orsaker så hör gärna av er till mig! Hundbadplatser i Skåne hittar ni här

❤

Tycker du om bloggen? Följ den gärna genom att uppge din e-post i fältet under kommentarerna så meddelas du så fort det kommer ett nytt inlägg  🐶 Jag finns också på Instagram @nursedolittle.se

2 reaktioner på ”Hundbadplatser i Stockholm

  1. Ljusterö – Själbottna-östra Lagnö naturreservat utanför Sthlm, är klippor rakt ut i vattnet längst ut på ön, superfint för bad med hund. Finns massor med picknick bord och plats för folk och hundar.

    Blå lagunen – Ekerö utanför Sthlm, är super för hundar, framförallt utmed sidorna innan den stora sanddynen där passar det perfekt för hundar med både skugga och sol och bara att simma ut i härliga sjön. Social träning här är också ett stor plus, massor med musik och folk (väldigt poppis) och hundar och familjer och barn. Trevligt ställe!

    Näsuddens naturreservat i Åkersberga är också finfint att ligga på klipporna och svalka av sig i havet. Här är inte någon strand eller så utan bara en plats vid klipporna västerut på naturreservatet. Bara slå sig ner och njuta.

Kommentera