Bosse, Mitt liv med djur, Sommarplågor

Morgonpromenad och rutiner

IMG_20180531_084304_475

Nu när det är så (väldigt) varmt mitt på dagen så passar vi på att ta långpromenad på morgonen. Själv tycker jag att det är en underbar stund när allt är tyst, stilla och inte så många andra ute. Bosse uppskattar den svalare temperaturen och är så nöjd när han efteråt kommer hem för att vila

Läs fler tips om hur ni hanterar värmen för er hund http://nursedolittle.se/varmeslag/

Rutin

Många hundar, speciellt stressade individer mår bra av att ha en daglig rutin. De vet ungefär vad dagen kommer ha att bjuda på utan några större överraskningar. Det höjer deras känsla av trygghet och tillit.

Katter fungerar till stor del likadant. De trivs med dagen som den är och ger de sig iväg på något äventyr så är det för att se själva valt det. För vissa katter är rutinen så viktig att ett oväntat besök eller ommöblering av hemmet kan leda till urinvägs problem eller magsjukdom.

Variation & Äventyr

Andra hundar, som Bosse, trivs med att ta dagen som den kommer. Ibland är det morgonpromenad, ibland är det vila, ibland åker vi till jobb på morgnarna och emellanåt är det istället tävling.

edf

Variationen berikar hans liv och han uppskattar alla olika aktiviteter. Många hundar behöver aktiveringen och upplever mycket när de får följa med på olika aktiviteter. Man pratar mycket om ”miljöträning” och ”stadsträning” idag. Men har du en hund som från tidig ålder fått följa med matte och husse på olika äventyr och besök så är det inte något man behöver träna på, det kommer naturligt.

edf

Man kan dock inte förvänta sig att det ska uppskattas av alla hundar. Speciellt inte för de hundar som aldrig upplevt den formen av miljöer eller ”o-rutin” det innebär. Hundar är individer, precis som oss och deras upplevelser präglar deras liv.

Hur har ni det med era djur? Uppskattar de äventyr i vardagen eller blir det en stress?

4 reaktioner på ”Morgonpromenad och rutiner

Kommentera