Hundar, Katt, Recept

Happy Halloween 🎃Visst kan husdjuren Ă€ta pumpa!

Nu Ă€r det Ă€ntligen Halloween igen! Årets kusligaste och nĂ€st mysigaste högtid, mysigast mĂ„ste vĂ€l Ă€ndĂ„ julen vara?! Imorgon kan man vara beredd pĂ„ att fĂ„ besök av smĂ„ spöken och hĂ€xor som vill ha godis. Ett vanligt sĂ€tt att vĂ€lkomna dom Ă€r ju att ha en eller flera pumpor vid ingĂ„ngen och pumpor överlag Ă€r helt klart en symbol för Halloween-firande. Men visst kan pumpa anvĂ€ndas till annat Ă€n att titta pĂ„. LĂ€s vilka nĂ€ringsmĂ€ssiga fördelar frukten (jajemĂ€n, det Ă€r en frukt och inte en grönsak) kan ha för vĂ„ra husdjur som dessutom brukar tycka att det Ă€r himla gott!

đŸ‘»

Nu i veckan inhandlades ett par pumpor som traditionsenligt skulle karvas ut. DĂ„ började jag fundera över eventuella hĂ€lsofördelar med pumpa för vĂ„ra husdjur och grottade ner mig lite i Ă€mnet. Pet MD Ă€r en amerikansk webbsida dĂ€r allt innehĂ„ll skrivs och granskas av veterinĂ€rer. DĂ€r menar man att pumpa faktiskt Ă€r hĂ€lsosamt för vĂ„ra hundar och katter. Även hundmatsfabrikörer ser fördelarna med pumpa och har börjat anvĂ€nda det i utvalda foder.

Pumpa till hund

SÄhÀr nyttigt Àr pumpa för hundar & katter

Friska urinvĂ€gar – Oljan i pumpans frö och kött ska vara bra för hundens urinvĂ€gar

Fungerande mage – Speciellt bra Ă€r pumpa pĂ„ att Ă„terstĂ€lla milda mag- och tarmrubbningar för hunden. I kattens fall anses pumpa bra för milda fall av förstoppning

HĂ€lsosam vikt – I artikeln menar man pĂ„ att man (med sin egen veterinĂ€rs medgivande) kan ge pumpa som ersĂ€ttning för en av hundens mĂ„ltider under dagen för att gynna viktnedgĂ„ng. För katter kan man minska matmĂ€ngden och tillsĂ€tta pumpa som bidrar till mĂ€ttnadskĂ€nsla. Spontant kĂ€nner jag att man mĂ„ste veta mer om djurets nĂ€ringsintag över hela dygnet för att veta om det Ă€r en bra idĂ©. Jag rĂ„der er inte till att göra detta utan att diskutera med veterinĂ€r. Det finns mĂ„nga bra alternativ och strategier för viktnedgĂ„ng.

A och C-vitamin – Dessa vitaminer Ă€r fördelaktiga för synen och immunförsvaret

NĂ€r vi talar om pumpa i detta fall sĂ„ menar jag ren och skĂ€r pumpa som man kan göra egen purĂ© utav  eller köpa fĂ€rdig konserverad pumpapurĂ© utan tillsatser. LĂ€s hĂ€r hur man gör egen pumpa-purĂ©

pumpa till hund

Alla djur uppskattar inte Halloween lika mycket som mig, tÀnk pÄ att

Godis och i synnerhet choklad Àr giftigt för hundar och katter

Nyfikna nosar kan brÀnnas nÀr de ska undersöka spÀnnande pumpor med ljus i

Alla djur uppskattar inte att klÀs ut

RÀdda djur Àr inte lika roade av mÀnniskor utklÀdda till spöken och massmördare som vi Àr

Pumpa-lyktor som stĂ„tt ute och ruttnat bidrar inte till hĂ€lsofördelarna ovan 😉

Trevlig helg & Happy Halloween đŸŽƒ

1 reaktion pĂ„ ”Happy Halloween 🎃Visst kan husdjuren Ă€ta pumpa!

Kommentera