Hundar, Katt, Recept

Happy Halloween – Pumpa till hund och katt 🎃

Ska man vara helt rĂ€tt och riktig sĂ„ firades Halloween egentligen i onsdags. Är man dĂ€remot ett Halloween-freak som mig sĂ„ fĂ„r man fira lite hela veckan och speciellt nu i helgen! För oss stĂ„r skrĂ€ckfilm och godisĂ€tande pĂ„ schemat. Ni som Ă€nnu inte sett Netflix nya skrĂ€ck-serie ”The haunting of Hill House” gör det, garanterad Halloween-feeling!

đŸ‘»

Nu i veckan inhandlades en pumpa som traditionsenligt skulle karvas ut. DĂ„ började jag fundera över eventuella hĂ€lsofördelar med pumpa för vĂ„ra husdjur och grottade ner mig lite i Ă€mnet. Pet MD Àr en amerikansk webbsida dĂ€r allt innehĂ„ll skrivs och granskas av veterinĂ€rer. DĂ€r menar man att pumpa faktiskt Ă€r hĂ€lsosamt för vĂ„ra hundar och katter. Även hundmatsfabrikörer ser fördelarna med pumpa och har börjat anvĂ€nda det i utvalda foder.

Pumpa till hund

SÄhÀr nyttigt Àr pumpa för hundar & katter

Friska urinvĂ€gar – Oljan i pumpans frö och kött ska vara bra för hundens urinvĂ€gar

Fungerande mage – Speciellt bra Ă€r pumpa pĂ„ att Ă„terstĂ€lla milda mag- och tarmrubbningar för hunden. I kattens fall anses pumpa bra för milda fall av förstoppning

HĂ€lsosam vikt – I artikeln menar man pĂ„ att man (med sin egen veterinĂ€rs medgivande) kan ge pumpa som ersĂ€ttning för en av hundens mĂ„ltider under dagen för att gynna viktnedgĂ„ng. För katter kan man minska matmĂ€ngden och tillsĂ€tta pumpa som bidrar till mĂ€ttnadskĂ€nsla. Spontant kĂ€nner jag att man mĂ„ste veta mer om djurets nĂ€ringsintag över hela dygnet för att veta om det Ă€r en bra idĂ©. Jag rĂ„der er inte till att göra detta utan att diskutera med veterinĂ€r. Det finns mĂ„nga bra alternativ och strategier för viktnedgĂ„ng.

A och C-vitamin – Dessa vitaminer Ă€r fördelaktiga för synen och immunförsvaret

NÀr vi talar om pumpa i detta fall sÄ menar jag ren och skÀr pumpa som man kan göra egen puré utav  eller köpa fÀrdig konserverad pumpapuré utan tillsatser. LÀs hÀr hur man gör egen pumpa-puré

 

pumpa till hund

 

Alla djur uppskattar inte Halloween lika mycket som mig, tÀnk pÄ att

Godis och i synnerhet choklad Àr giftigt för hundar och katter

Nyfikna nosar kan brÀnnas nÀr de ska undersöka spÀnnande pumpor med ljus i

Alla djur uppskattar inte att klÀs ut

RÀdda djur Àr inte lika roade av mÀnniskor utklÀdda till spöken och massmördare som vi Àr

Pumpa-lyktor som stĂ„tt ute och ruttnat bidrar inte till hĂ€lsofördelarna ovan 😉

 

Trevlig helg & Happy Halloween 🎃

Kommentera