Hundar, Hundvänliga platser, Katt, Resa med djur

Hundpensionat och Kattpensionat – Semestra med djur Del 4

Igår skrev jag om att resa med djur inom EU men ibland är det helt enkelt inte möjligt att ta med sitt djur på semestern. Det kan rent utav vara ett bättre alternativ för djuret att slippa följa med. En del uppfödare ställer gärna upp på djurpassning och kanske har man vänner som kan hjälpa till. I annat fall är hund- eller kattpensionat ett bra alternativ.

hundpensionat

Att välja katt- eller hundpensionat

Det kan skilja ganska mycket mellan olika pensionat och dagis. Jag har t.ex. varit med om ett pensionat som satte ihop många hundar i samma box utan att informera ägare, för att på så vis kunna tjäna mer pengar.  Det finns pensionat med bristande rutiner och stressande miljöer. Därför bör man kolla upp anläggningen i förväg:

Få tips av uppfödare och vänner. Personliga erfarenheter väger tyngre än en snygg hemsida.

Åk dit och hälsa på i god tid. Be att få se var djuret ska bo.

Förhör er om rutiner. Hur ofta och hur länge rastas hundarna? Går de på promenad eller rastas endast i rastgård?

Hur ofta och hur länge får katterna sällskap? Har de tillgång till utevistelse? Vad finns i burarna?

Finns lämpliga försäkringar?

Vad ställs för krav på övriga djur vad gäller vaccinering osv?

Finns några anmärkningar från Länsstyrelsen?

Skrivs någon form av avtal när du lämnar ditt djur och vad innehåller detta?

Vad säger magkänslan? Hur känns föreståndaren? Är det rent , snyggt och mysigt? Det ska kännas tryggt och bra för dig att lämna ditt djur här

Royal Canin har skrivit en bra lista på saker som man bör kolla upp.

hundpensionat

 

Förhör er med nära och kära när ni är på jakt efter ett bra pensionat. Ett tips är att skriva i en hund- eller kattgrupp på Facebook och fråga efter ett bra pensionat i er närhet. Man kan också kolla på olika djurforum online eller fråga hos sin veterinärklinik. Har ni tips på pensionat som ni är väldigt nöjda med eller kanske väldigt missnöjda med så skicka gärna in en kommentar!

hundpensionat

 En del turistattraktioner har sina egna hunddagis i anslutning till anläggningen. Själv tycker jag att det är en super idé så att man kan ta tid på sig på t.ex. Ullared eller Ölands Djurpark utan att hunden blir lidande. Här ska ju inte hunden vara lika länge som på ett pensionat men man ska ändå förhöra sig lite om dagiset. En del består av bara burar där hundarna får klara sig själva hela dagen. För en hund som tycker det är jobbigt att vara ensam ska man då kanske leta efter ett bättre alternativ.

5 reaktioner på ”Hundpensionat och Kattpensionat – Semestra med djur Del 4

  1. Det kan vara lite svårt att svara på. Priserna skiljer sig stort beroende på var pensionatet ligger, standard och vilka tjänster de erbjuder. Med det sagt så behöver inte ett dyrt pensionat vara bättre än ett lite billigare. Jag tycker alltid att det är en god ide att hunden får sitt eget foder. Hastiga foderändringar leder ofta till en orolig mage. Fattas bara att hunden ska ha magont och diarré när man dessutom är ifrån matte på ett främmande ställe

 1. Tycker att den här bloggen är jättebra, hittade nyss hit och det är jag glad över! 🙂

  Jag är inte bara kattpensionatsinnehavare, utan även webbdesigner och har en söksajt för djurpensionat i hela Sverige. Där finns även några tips om vad man ska tänka på när man väljer pensionat. Hittills är 252 djurpensionat listade på söksajten. Man kan söka via karta, namn, ort, plats etc och även ge omdömen om man vill. Tips på djurpensionat som saknas mottages tacksamt. Det är helt gratis att vara med.

  Vänliga hälsningar
  Annika Brage
  alladjurpensionat.se

Kommentera