Hundar, Hundvänliga platser, Mitt liv med djur, Populärt, Resa med djur

Hundvänliga platser i Skåne och Sverige

Hundvänliga platser i Malmö & Skåne

Här bor vi med närhet till havet och Turning Torso’n i horisonten. Skulle vilja påstå att detta är hundarnas stad!

På sommaren får hunden följa med till i stort sett alla uteserveringar på fik, barer och restauranger. Dessvärre får de under samma tid inte vistas på strand och bryggor längs ribersborg FÖRUTOM på vår älskade hundbadplats. Här är en STOR gröning avsedd för lösspringande hundar som leder ända ner till vattnet – en av mina absoluta favoritplatser.

Under vintern är det fritt fram på alla stränder (med uppsyn såklart) men inte lika fritt blås på restauranger då uteserveringarna är bortplockade. Här kommer en lista på ställen dit man kan ta sin fyrfota vän då.

hundvänliga platser

Har tidigare skrivit ett inlägg om hundbadplatser i Skåne, det kan ni läsa här.

Café: 

Espresso House i Västra hamnen är perfekt för hundägaren då det dessutom ligger nära hundrastplatsen på Ribersborg. Här är hundar välkomna både inne och ute. Detta gäller för övrigt på de allra flesta Espresso House runtom i landet, så länge inte någon av övriga gäster är allergisk.

St Jakobs Stenugnsbageri har två underbart mysiga fik i slottstaden dit hundar är välkomna. De serverar kvalitativt kaffe och fantastiskt goda bullar

hundvänliga platser

Hylkegården butik, och kaffestuga i Simrishamn välkomnar såväl hundar som människor. En mysig destination på sommaren.

Restaurang/Bar:

Pickwick pub i centrala Malmö har länge välkomnat hundar av alla slag. Varje gång jag varit där har de glatt kommit fram med vatten och godis eller grisöra till hunden. Gästerna runtomkring hälsar glatt på hunden och stämningen är ofta på topp.

Brew dog är ett väldigt trevligt inslag på Malmös barkarta. Här serveras ett STORT urval av IPA’s och hunden välkomnas glatt. Man kan dessutom spela klassikern Mario Cart på storskärm 😉

Bee Kök & Bar är en restaurang som välkomnar mångfalden. Restaurangen har bl.a. vunnit pris som årets restaurang & bar på QX gaygala. Här har de tänkt på allt, t.o.m. en egen meny för fyrbeningarna!

Pannkaksladan utanför Höganäs välkomnar tvåbenta såväl som fyrbenta för pannkaksfest. Förutom att fika så kan man få titta på de söta grisarna som bor på gården

Butik:

Vellingeblomman! En stor butik utanför Vellinge som säljer långt mer än bara blommor. Här finns inredning, kökstillbehör, djurartiklar och café. Bäst av allt är att hundar är välkomna. Bosse har såklart varit med ett par gånger

hundvänliga platser

Boende:

Det finns faktiskt väldigt många hotell och B&B’s som tar emot hundar. Ofta finns det ett antal rum som är avsedda för djur för att allergiska gäster ska kunna garanteras ett rum som inte varit bebott av pälsdjur. Listan är lång så jag kan rekommendera att man hör av sig till det boende man är intresserad av och frågar om man får ta med sig hunden, i de allra flesta fall får man det. Ibland tillkommer en avgift.

hundvänliga platser

Som jag skrivit tidigare så har Bosse varit med på Ystad Saltsjöbad. Det är en fantastisk anläggning där man kan skämmas bort ordentligt. Hundar får inte vistas i restaurang eller bar men omgivningen är fantastisk för långa promenader och hundmys. Hunden ska vara bekväm med att vara ensam på rummet en stund om det ska löna sig att åka hit.

Hundvänliga platser i Stockholm

Jag har själv ingen erfarenhet av hundvänliga platser i Stockholm. Däremot har jag snubblat över en blogg som verkligen kan det här. Hundvänliga Stockholm har tips på just allt hundvänligt i Stockholm. Kika in där!

hundvänliga platser

Hundvänliga platser i övriga Sverige

Det finns en uppsjö av hundvänliga platser runtom i landet. Vi är själva på väg till Öland idag för en mysig weekend och Nose Work tävling. Där ska finnas gott om fina hundbad och visste ni att man får ta med hunden till Ölands Nöjespark?! Kommer självklart uppdatera om detta efter hemkomst!

Härliga hund har satt ihop en guide över hundvänliga platser i landet. Även QX skrev nyligen ihop en liten hundvänlig lista över ställen i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Efterhand som jag provar på nya ställen så kommer jag skriva om det i bloggen och jag tar tacksamt emot tips från er läsare

❤

Tycker du om bloggen? Följ den gärna genom att uppge din e-post i fältet under kommentarerna så meddelas du så fort det kommer ett nytt inlägg  🐶 Jag finns också på Instagram @nursedolittle.se

3 reaktioner på ”Hundvänliga platser i Skåne och Sverige

Kommentera