Hundar, Hundvänliga platser, Katt, Mitt liv med djur, Resa med djur

Semestra med djur – veckans tema i bloggen

Jag blev alltså ”kidnappad” i fredags för att fira min 30-års dag som inföll igår. Min fantastiska sambo hade ordnat en stuga vid Blekinges kust var min bror och hans flickvän samt en av mina bästa vänner tillsammans med familj spenderade helgen med oss. Det blev många dopp i poolen och havet, trevliga pratstunder, fotbolls VM, X antal alkoholfria öl (är ju i min 36e gravid vecka), lek med barnen, god mat och mys med Bosse ❤ Hade inte kunnat önska mig något bättre!

Semestra med djur

Hur var er helg? Sommarvädret är ju tillbaka för att stanna i största delen av Sverige så sommaren 2018 kommer nog stanna i minnet för fler än mig.

Semestra med djur

Resan vi tog i helgen var ca 2timmar lång med bil. Bosse fick följa med till stugan och Harry fick semestra på sitt håll tillsammans med min mamma i hennes hus i skogen. Det fick mig att tänka på att skriva ett, eller rättare sagt många inlägg om det här med att semestra/resa med djur. Det är ett brett ämne då det berör allt från bilresor och flyg till avmaskning, pensionat och djurvänliga platser. Så denna vecka kör jag ett ”semestra med djur-tema” i bloggen.

Semestra med djur

Fler och fler väljer att ta med sina husdjur på semestern vilket många smarta hotell- och restaurangägare annamat. Sverige har legat långt efter i jämförelse med många länder ute i Europa där djur är välkomna nästan överallt. Med lite planering och googlande kan man få en fantastisk resa med sin fyrbening.

Passar kanske inte alla

Som djurägare får man ta sitt djurs parti innan man planerar resan/semestern i minsta detalj. Har man katt så kaaaanske de kan uppskatta 1-2veckor i en stuga på landet om det är en katt som lätt anpassar sig till förändring, håller sig nära ägarna och inte är lättstressad. I annat fall är det troligen snällast att ordna kattvakt eller ev pensionat om man själv ska åka iväg. Många hundar följer gladeligen med till en stuga någonstans medans en weekend på hotell i Köpenhamn kan vara en stressfylld upplevelse för en del. Har man en hund som tycker att det är väldigt jobbigt att bli lämnad ensam på nya platser så får man ta hänsyn till det i sin planering.

Semesterförslag

Som jag redan varit inne på så är stughyra ett fantastiskt semesterupplägg för de flesta. Det finns mängder med stugor som är djurvänliga bl. a. på stugknuten eller på campingplatser. Det senare är också ett jättebra alternativ för de med husbil, husvagn eller tom tält.

För de med lite högre krav så tar numera hotell med allt från 1 till 5 stjärnor emot hundar som gäster. Bosse har varit med både på Varberg hotell & spa och Ystad Saltsjöbad. Här finns dessutom flera trevliga promenadstråk och dagsutflykter dit hunden får följa med. Här krävs det ju dock att hunden inte tycker det är jobbigt att vara ensam på rummet en liten stund

Semestra med djur

Av olika anledningar kan man vilja ta med sitt djur över landsgränsen när man ska semestra. Det finns tex fantastiska vandringsleder i Norge för hund och matte/husse. Man har kanske släkt utomlands och åker dit på semestern. Ja, möjligheterna är många!

Kommande inlägg

I veckan kommer jag skriva om

Resa säkert och lagligt med djur i bil

Regler för resande med djur inom EU

Hund- och kattpensionat

Hundvänliga platser, restauranger m.m. I Skåne och Övriga Sverige

Flyga med djur

Samt tips och allt som behövs tänkas på och planeras

 

Troligtvis har många av er läsare roliga semesterförslag och egna erfarenheter och tips. Skicka in dem till ellenherrlin@gmail.com eller skriv i kommentarsfältet så att fler kan ta del av det!

Som alltid, tycker ni om bloggen och inte vill missa ett nytt inlägg? Glöm inte att följa genom att uppge er email under kommentarerna eller högst upp till höger på hemsidan 🙂

 

Kommentera