Fukteksem-hund


Min hund har haft fukteksem flera gånger, detta uppstår när hunden slickar och kliar sig mycket eftersom det då kan det komma in bakterier i huden. Fukteksem kallas ofta också ofta för hot spot eller våteksem. Det första man ska göra när man misstänker att hunden har fukteksem är att komma fram till orsaken. Det kan bero på inflammationer av olika slag, bett, smärta eller parasiter såsom löss.

Symptom på fukteksem


Det är lätt att tro att fukteksem är ett sår eftersom det ser ut som det. Men om hundens hud är röd och irriterad eller ifall hunden slickar sig mycket på ett specifikt område är det med största sannolikhet just fukteksem. Hundar som har fukteksem kan nämligen inte sluta slicka sig. När hunden är på eksemet kommer det mer vätska och vätskan i sin tur irriterar huden och då kommer slickar sig hunden ännu mer och rätt som det är har det spritt sig.

Våteksem på hund - Behandling


Om din hunds fukteksem inte är allt för stort kan du behandla det på egen hand genom att tvätta med klorhexedin, eller ett annat bakteriedödande medel. Det är också viktigt att se till att hunden inte kommer åt fukteksemet. Hunden kan då behöva bära tröja, en strumpa på tassen som hunden kliar sig med eller en krage.