Kosttillskott för hund och katt


Här har jag skrivit om kosttillskott för både hund och katt, och hur du kan förebygga förstoppning hos din hund och katt. Vad din hund eller katt äter och får i sig ligger grund för dess välmående, och där kan kosttillskott komma in och hjälpa till om du har en kräsen hund eller katt.

Kosttillskott - hund


Precis som oss människor mår hundar bra av extra kosttillskott och vitaminer, som kan hjälpa till att förebygga eller motverka problem som din hund har eller troligtvis kommer att drabbas av förr eller senare. De vanligaste kosttillskott hundar får rör problem med mage, päls, muskler, leder eller artros. Men det kan också handla om kosttillskott i form av vätskeersättning. Jag vet flera hundar som använder kosttillskott. Hundarna i fråga har mått mycket bättre med kosttillskotten, det finns ingen anledning att tveka. Undrar du mer om foder och vill veta vilket som är det bästa hundfodret för just din hund kan jag rekommendera att besöka hundguiden.com.

Förstoppad hund


En hund som är förstoppad har mest troligt fått i sig hästfoder, hästavföring, fågelfrön, sand eller ett främmande föremål. Men det kan också handla om att hunden har ätit alldeles för mycket. Du vet att du har en förstoppad hund genom att den krystar men inget kommer ut, men den kan också kräkas, ha blod i avföringen och en spänd mage. Om hunden ofta är förstoppad är det ett tecken på att hunden behöver mer motion. Kontakta veterinär om hunden inte har bajsat på två dagar.

Kosttillskott - katt


Katter kan behöva kosttillskott av olika anledningar, och några av de vanligaste beror på magproblem, ledproblem och allergi. Det kan också handla om att förebygga eventuell problematik som kan komma att uppstå. Anledningen till att katter ofta behöver kosttillskott för magen beror på problem med hårbollar eller att tarmen är i obalans. Om man lagar egen kattmat är det också bra att lägga till fettsyror, vitaminer och mineraler till kosten.

Förstoppad katt


Det är ganska vanligt att katter blir förstoppade på grund av att hårbollar kan fastna i magen. Men det kan också handla om att katten har fått i sig något olämpligt föremål eller inte vill bajsa i kattlådan på grund av att den inte är ren. Om du märker att katten är förstoppad kan du testa att ge katten burkmat om du inte redan gör det. Messmör kan också tillföras i maten för att smörja tarmen. En förstoppad katt kan få smärtor i magen eller en spänd mage. Om du har en förstoppad katt som inte bajsar överhuvudtaget eller har mycket svårt att bajsa och har återkommande problem bör du kontakta en veterinär. På Zoo.se kan du hitta mycket produkter som kan hjälpa en förstoppad katt.