Kosttillskott för hund och katt


Här har jag skrivit om kosttillskott för både hund och katt, och hur du kan förebygga förstoppning hos din hund och katt. Vad din hund eller katt äter och får i sig ligger grund för dess välmående, och där kan kosttillskott komma in och hjälpa till om du har en kräsen hund eller katt.

Kosttillskott-katt


Katter kan behöva kosttillskott av olika anledningar, och några av de vanligaste beror på magproblem, ledproblem och allergi. Det kan också handla om att förebygga eventuell problematik som kan komma att uppstå. Anledningen till att katter ofta behöver kosttillskott för magen beror på problem med hårbollar eller att tarmen är i obalans. Om man lagar egen kattmat är det också bra att lägga till fettsyror, vitaminer och mineraler till kosten.

Förstoppad katt


Det är ganska vanligt att katter blir förstoppade på grund av att hårbollar kan fastna i magen. Men det kan också handla om att katten har fått i sig något olämpligt föremål eller inte vill bajsa i kattlådan på grund av att den inte är ren. Om du märker att katten är förstoppad kan du testa att ge katten burkmat om du inte redan gör det. Messmör kan också tillföras i maten för att smörja tarmen. En förstoppad katt kan få smärtor i magen eller en spänd mage. Om du har en förstoppad katt som inte bajsar överhuvudtaget eller har mycket svårt att bajsa och har återkommande problem bör du kontakta en veterinär. På Zoo.se kan du hitta mycket produkter som kan hjälpa en förstoppad katt.