Tennisboll – hund


Spontant tänker man att en tennisboll är en perfekt hundleksak, men det är den tyvärr inte. Tennisbollar kan förstöra hundars tandhälsa eftersom tänderna slipas ner av luddet på tennisbollarna. På luddet fastnar nämligen sten och grus eftersom bollen blöts ner av hundens saliv. Men som tur är finns det många andra bollar som inte orsakar sådana problem.

Vad får min hund leka med?


Det är lätt att bara plocka upp en leksak på marken och kasta till en hund. Men det är viktigt att tänka på att de flesta leksaker som är inte köpta på en djuraffär inte är anpassad för en hund med vassa och starka tänder. Det säkraste är att enbart låta hundar leka med är leksaker som är inhandlade från en djuraffär. Här nedan finner du tips på hundleksaker som vi har inhandlat under åren:

Att tänka på med hundleksaker


De flesta hundleksaker bygger på ett eller annat sätt på att hunden ska få fram godis, så kallade aktiveringsleksaker. Vad som är viktigt att tänka på med en aktiveringsleksak är att så fort leksaken är tömd på godis ska man ta bort den från hunden. Dels för att hålla spänningen upp, dels för att hunden inte ska hinna bli irriterad på leksaken och börja bita på den och göra sönder den. Tänk även på att rengöra hundleksaker med mat eller godis i sig.